США розкрили дві проблеми, які заважають Україні вступити в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

США розкрили дві проблеми, які заважають Україні вступити в НАТО

США розкрили дві проблеми, які заважають Україні вступити в НАТО
Джерело:  online.ua

Українська влада повинна перш за все розібратися з двома важливими проблемами перед вступом до НАТО, вважають у Сполучених Штатах. Тимчасова повірена у справа США Крістіна Квін нагадала про ці два фактори Києву. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ дипломатки на онлайн-форумі коаліції "Реанімаційний пакет реформ "Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса".

За її словами, перш за все йдеться про територіальну цілісність і корупцію.

"Перед Україною стоять два виклики у євроатлантичній інтеграції: перший це — агресія Росії на кількох фронтах, зокрема й анексія Криму, агресія на Донбасі та дезінформацією. Другий виклик — боротьба з корупцією. І обидва виклики — суттєві", - пояснила Квін.

Вона зауважила, українські олігархи продовжують впливати на судову систему, реформа якої може відкотитися назад.

"Ми також бачимо, що з боку союзників Росії в Україні є спроби підірвати європейський наратив із заявами про нібито зовнішнє втручання в українські справи. Цей наратив є помилковим, оскільки він перевертає все з ніг на голову. Западні партнери підтримують Україну", - наголосила тимчасово повірена.

Дипломатка також згадала обіцянку президента Володимира Зеленського щодо завершення судової реформи. У разі виконання такого плану Україна отримає рівень європейських країн.

Як повідомляє ONLINE.UA, Євросоюз озвучив слушну пораду команді українського лідера Володимира Зеленського. У Європейській комісії звернули увагу на те, що офіційний Київ може вирішити "конституційну дилему", спричинену рішенням Конституційного суду, якщо зможе оперативно перезавантажити судову систему. З такою гучною заявою виступила заступниця генерального директора Генерального директорату з питань політики сусідства та переговорів з розширення Єврокомісії Катарина Матернова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?