США розмістили у Норвегії стратегічні бомбардувальники
Категорія
Політика
Дата публікації

США розмістили у Норвегії стратегічні бомбардувальники

США розмістили у Норвегії стратегічні бомбардувальники
Джерело:  online.ua

23 лютого офіційно стало відомо, що надзвукові стратегічні бомбардувальники США В-1В Lancer вперше прибули до Норвегії для тривалого розміщення і проведення навчальних місій. Варто звернути увагу на те, що на початку на норвезьку базу Ерланд прибули понад американських 200 військовослужбовців, які будуть підтримувати поточну місію. Це наголошується у заяві на  сайті  командування Військово-повітряних сил США в Європі та Африці, передає ONLINE.UA.

"Поточні планові бомбардувальні місії демонструють здатність ВПС підтримувати готовність та підтримувати наших союзників та партнерів незалежно від будь-яких зовнішніх викликів. Ці місії також забезпечують навчання, необхідне для реагування на будь-яку потенційну кризу чи виклик у всьому світі", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що наразі невідомо, скільки літаків прибули до Норвегії, однак журналістам нещодавно вдалося дізнатися, що очікується група у складі чотирьох стратегічних бомбардувальників B-1B Lancer. Також не відомо, як довго літаки будуть знаходитися у Норвегії.

Як уже згадувалося раніеш, ВПС США в 2020 році опублікували нову арктичну оборонну стратегію, яку спрямували на посилення своєї присутності в регіоні та протидію загрозам з боку РФ та КНР.

Нещодавні місії були або організовані з Великої Британії, де бомбардувальники зазвичай розміщуються під час навчань в Європі, або вони здійснювали безпосадкові перельоти між США та Північним регіоном.

"У розпал "холодної війни" стратегічні бомбардувальники часто перетинали регіон. Бомбардувальники, такі як B-52 і F-111, базувались у Британії, але їм не було дозволено використовувати норвезькі авіаційні бази навіть для навчань, оскільки уряд в Осло заборонив союзним літакам, здатним до ядерних операцій, використовувати свою територію. Раніше бомбардувальники B-1 могли нести ядерну зброю, але з середини 90-х їх модернізували виключно для звичайних місій", - йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що військові США показали на відео зухвалу провокацію Росії  в Чорному морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?