США розповіли, кого боїться Росія на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

США розповіли, кого боїться Росія на Донбасі

США розповіли, кого боїться Росія на Донбасі

Постійний представник США в ООН Саманта Пауер заявила, що Росія і підтримувані нею бойовики бояться допускати представників ОБСЄ на окуповані території, що ускладнює  проведення місцевих виборів на Донбасі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Свобода.


«Коли Росія та підтримувані нею сепаратисти не надають доступу неупередженим спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, починаючи від Криму, і завершуючи тією територію, де впав літак MH17 – що вони там приховують? Чому їх так лякають співробітники СММ? Чому ви ускладнюєте їхнє пересування? Чому ви націлюєте на них свою зброю» - запитала Пауер на засіданні Ради безпеки ООН в Нью-Йорку по Україні.
Представник США також наголосила на важливості проведення місцевих виборів на Донбасі згідно з українським законодавством і міжнародним стандартам.


«Для проведення демократичних виборів громадяни та спостерігачі, які проводять моніторинг, потребують безпеки, щоб мати можливість пересуватися, щоби люди могли вільно висловлювати свою думку, збиратися без побоювання за своє життя. Але ті умови, які створені на сході України, вони ніяким чином цим стандартам не відповідають», - сказала Пауер.


Нагадаємо, засідання Ради безпеки ООН, яке відбулося в четвер увечері, 28 квітня, ініціював президент України Петро Порошенко через погіршення ситуації на Донбасі й невиконання Росією Мінських домовленостей.
Раніше повідомлялося, що заступник міністра закордонних справ України  Вадим Пристайко в ході виступу на Раді безпеки ООН заявив, що на окупованій частині Донбасу знаходиться 34-тисячний контингент російських військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?