США схвалили поставки перших Abrams Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

США схвалили поставки перших Abrams Україні

США схвалили поставки перших Abrams Україні
Джерело:  online.ua

США схвалили відправку першої партії танків Abrams в Україну. За інформацією керівника щодо закупок зброї для армії США Дага Буша, перші танки прибудуть в Україну вже на початку осені.

Джерело:  CNN

Що відомо про передачу Abrams Україні 

Буш зазначив, що рішення про відправку було ухвалено на минулих вихідних.

Вони вже готові. Тепер вони мають потрапити до Європи, а потім до України, разом з усім, що до них додається. Боєприпаси, запчастини, паливне обладнання, ремонтні засоби. Тобто, це не просто танки, це повний пакет, який йде разом з ними. Це все ще в процесі, - зазначив Даг Буш.

 Україні мають передати 31 танк, які проходили ремонт і підготовку до відправки протягом декількох місяців.

Їх відправлять вже в ці вихідні. Спочатку американські бойові танки повинні потрапити в Європу, на території України на них варто чекати до початку осені. Разом з ними прибуде "все, що до них додається", зазначив Буш в коментарі журналістам.

Боєприпаси, запасні частини, паливне обладнання, ремонтні потужності. Так що мова йде не тільки про танки, а й про все, що до них додається. Це все ще в процесі, - зазначив представник Пентагону.

Що кажуть в США

У Сполучених Штатах Америки розраховують, що танки Abrams надійдуть на поле бою в Україні у вересні 2023 року. До першої партії увійдуть від шести до восьми одиниць.

У серпні декілька танків Abrams відправлять до Німеччини, де вони пройдуть остаточний ремонт. Після завершення цього процесу перша партія Abrams буде відправлена в Україну.

Зазначається, що США відправлять старіші моделі Abrams M1A, а не сучаснішу версію A2, на доставку якої в Україну потрібен був рік. Адміністрація Байдена заявила, що планує доставити більше зброї в Україну якомога швидше, як для допомоги в контрнаступі, так і для зміцнення оборони країни в довгостроковій перспективі.

Окрім надання танків, Штати також хочуть розпочати навчання українських пілотів на винищувачах F-16 перед поставкою бойових літаків.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?