США стерли конфіденційні дані зі збитого Росією дрону — CNN
Категорія
Політика
Дата публікації

США стерли конфіденційні дані зі збитого Росією дрону — CNN

США стерли конфіденційні дані зі збитого Росією дрону — CNN
Джерело:  online.ua

Сполученим Штатам вдалося дистанційно стерти конфіденційне програмне забезпечення безпілотника перед тим, як він впав у Чорне море.

Джерело: CNN

Захист конфіденційних даних США

За повідомленням медіа, двоє американських чиновників зазначили, що США дистанційно стерли конфіденційні дані на безпілотнику MQ-9 Reaper перед тим, як він впав у Чорне море, щоб перешкодити Росії збирати секретну інформацію.

США вжили заходів одразу після зіткнення безпілотника з двома російськими винищувачами Су-27..
За словами офіційного представника ВМС США, в країни немає жодного корабля ВМС у Чорному морі, що ускладнить спроби США відновити безпілотник.

14 березня координатор Ради нацбезпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив, що США вжили заходів для захисту даних, пов’язаних з дроном.

Не вдаючись у подробиці, я можу сказати, що ми вжили заходів для захисту наших акцій стосовно цього конкретного дрона. І це власність Сполучених Штатів. Очевидно, ми не хочемо, щоб хтось, окрім нас, заволодів цим, — сказав Кірбі.

Коментар України щодо інциденту

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив у середу, що ймовірне збиття американського безпілотника над Чорним морем російським винищувачем було «неминучим».

Поки Росія контролює Крим, подібні інциденти будуть неминучими, а Чорне море не буде безпечним місцем. Єдиний спосіб запобігти подібним інцидентам — це фактично бити ногами. Росія, геть з Криму!, – сказав міністр.

Кулеба додав, що не вірить що інцидент призведе до послаблення підтримки України з боку США.

Настрої не спрямовані на ескалацію, але й настрої не піддаються тиску — фізичному чи риторичному — з боку Росії, — сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?