США та ЄС терміново обговорили Україну - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

США та ЄС терміново обговорили Україну - що відомо

США та ЄС терміново обговорили Україну - що відомо
Джерело:  Укрінформ

Війна в Україні знову стала темою обговорення за кордоном. Міністри закордонних справ Євросоюзу та держсекретар США Майкл Помпео обговорили Донбас під час відеоконференції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами високого представника ЄС Жозепа Борреля, позиція Брюсселя та Вашингтона не змінюється.

"Східне партнерство було третім головним питанням сьогодні під час конференції. Ми підтвердили потужне партнерство між ЄС і США, яке залишається вирішальним, зокрема, щодо (врегулювання) ситуації в Україні. Безумовно, ми все ще потребуємо, щоб Росія зробила свою частину справи у повному виконанні Мінських угод, і наша позиція залишається чіткою та незмінною", - підкреслив він.

Обговорення зосередилося на трьох важливих питаннях — відносин з Китаєм, процесах у країнах Близького Сходу, а також Україні.

"Ми говорили також про пандемію коронавірусу, яка є частиною глобальної кризи, що лише підкреслює необхідність міжнародної співпраці в системі охорони здоров’я. Саме тому ми висловили жаль з приводу оголошення США про намір вийти з ВООЗ, і висловили сподівання, що це рішення може бути переглянуте. Тому що глобальні проблеми вимагають глобальних рішень, залучення багатосторонніх інструментів та міжнародної співпраці", - пояснив Боррель.

Як повідомляв ONLINE.UA, Сполучені Штати та Євросоюз поставили жорстку вимогу Росії. Вона стосується дій Кремля на українському Донбасі. За словами постпреда США в організації Джеймса Гілмора, окупанти на Донбасі користуються епідемією COVID-19 як прикриттям для обмеження спостерігачів.

Європейські представники в ОБСЄ наголосили, що дії Кремля у зоні війни — це загроза для функціонування місії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?