США та партнери досі не сформували остаточну модель ленд-лізу для України
Категорія
Україна
Дата публікації

США та партнери досі не сформували остаточну модель ленд-лізу для України

США та партнери досі не сформували остаточну модель ленд-лізу для України
Джерело:  online.ua

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, наразі США та інші західні партнери України не мають остаточно сформованої моделі ленд-лізу для України.

Джерело: "РБК-Україна"

Остаточна модель ленд-лізу для України досі не сформована

Я вас напевно розчарую, тому що остаточне розуміння, як буде виглядати ленд-ліз, ще народиться. Тому що наші партнери ще остаточно не завершили формувати модель. Тобто прийнято принципове рішення, що ленд-лізу бути, визначено об'єм грошей по цій програмі і прийнято принципове рішення, що на ці гроші Україна зможе придбати те, що їй потрібно для перемоги в цій війні. А от нюанси і деталі, яким цьому ленд-лізу бути, ще досі обговорюються, - зазначив Резніков.

За його словами, західні партнери України формували різні моделі військово-технічної допомоги, зокрема, однією з них було надання класичного кредиту за аналогією часів Другої світової для РСРС та Великої Британії.

Водночас міністр прогнозує, що для України буде інша модель, але додав, що зараз розкривати деталі не готовий.

Щоб я зараз не сказав, воно може у фінальній версії бути трошки іншим. І тут ще важливо, що скоріш за все дизайнером остаточної моделі будуть не міністри оборони, а міністри фінансів. Тому що це все ж грошові стосунки. Моя задача - проконсультувавшись з Генштабом, взявши їх потребу, сказати, що мені потрібні саме ці безпілотники чи ракети, - зазначив Резніков.

 Він додав, що поки не працює ленд-ліз, Україна отримує допомогу за 4 програмами США.

Зі свого боку речник МЗС Олег Ніколенко закликав Захід посили військову підтримку України на тлі успішного контрнаступу на Харківщині та на півдні України.

Українські війська роблять успіхи на сході України, звільняючи нові міста і села. Їхня мужність у поєднанні з військовою підтримкою Заходу дає дивовижні результати. Украй важливо продовжувати постачання зброї в Україну. Перемогти Росію на полі бою - значить здобути мир в Україні, - зазначив Ніколенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?