США та партнери збираються передати Україні F-16 — NBC
Категорія
Україна
Дата публікації

США та партнери збираються передати Україні F-16 — NBC

США та партнери збираються передати Україні F-16 — NBC
Джерело:  online.ua

США та партнери готові передати Україні винищувачі F-16, однак наразі не має навіть приблизних термінів цього. 

Джерело:  NBC News

Що відомо про наміри США та союзників щодо передачі F-16 Україні 

Найближчими місяцями США та їхні союзники вирішать, коли реально надати винищувачі, скільки їх буде, і хто їх надасть, - цитують журналісти телеканалу слова одного з високопосадовців Білого дому.

Він зазначив, що інформації про терміни передачі поки що немає, але літаки не будуть використовуватися під час майбутнього контрнаступу України проти Росії.

Чиновник також додав, що дискусії щодо вдосконалення Повітряних сил України є ознакою довгострокової підтримки України з боку Заходу.

Коли українські пілоти почнуть навчання на F-16

За словами прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, умови проведення навчань українських пілотів на винищувачах F-16 будуть узгоджені протягом найближчих тижнів.

Разом із моїми британськими, данськими та бельгійськими колегами ми вітаємо новину про те, що Сполучені Штати готові схвалити навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Умови будуть розроблені в найближчі тижні, - зазначив очільник уряду Нідерландів.

Він заявив, що Україна може розраховувати на непохитну підтримку Нідерландів та своїх міжнародних партнерів.

Заяву президента США Джо Байдена стосовно схвалення навчань українських пілотів на F-16 також привітав прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Велика Британія працюватиме разом із США, Нідерландами, Бельгією та Данією, щоб надати Україні необхідну їй бойову авіаційну спроможність. Ми стоїмо разом, - підкреслив Сунак на своїй сторінці в Twitter.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?