США терміново направили в Україну своїх експертів: що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

США терміново направили в Україну своїх експертів: що сталося

США терміново направили в Україну своїх експертів: що сталося
Джерело:  online.ua

Міністерство енергетики США направило в Україну експертну делегацію, яка буде допомагати у розробці зимового плану дій на випадок можливих перебоїв у постачанні газу та енергоресурсів з Росії. Про це повідомляє прес-служба посольства США в Україні, передає ONLINE.UA.

"На знак прихильності до енергетичної безпеки України та на прохання Адміністрації президента Зеленського, Міненергетики США направляє в Україну експертну делегацію, яка допомагатиме у розробці зимового плану дій для вирішення критичних потреб під час зимового сезону 2019-2020", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що експерти "будуть сприяти забезпеченню Адміністрації Зеленського та влади України необхідними ресурсами задля того, щоб Україна більше не була вразливою до загроз від перебоїв у енергопостачанні з боку Росії".

Окрім того, зазначається, що делегація співпрацюватиме з українськими експертами для оцінки взаємозалежності у виробництві, передачі та розподілі енергії у всіх секторах, а також створить основу для вдосконалення скоординованого реагування на дефіцит енергії.

Як повідомляв ONLINE.UA, про плани  проведення переговорів щодо газового питання  першим проінформував відомий брюссельський журналіст Рікард Йозвяк, пославшись на власні джерела. За його даними, процес почнеться у Бельгії 19 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?