США ухвалюють рішення щодо постачання Україні нових озброєнь після аналізу ситуації на полі бою — Держдеп
Категорія
Політика
Дата публікації

США ухвалюють рішення щодо постачання Україні нових озброєнь після аналізу ситуації на полі бою — Держдеп

США ухвалюють рішення щодо постачання Україні нових озброєнь після аналізу ситуації на полі бою — Держдеп
Джерело:  online.ua

Представник Державного департаменту США заявив, що Україні надаватимуть зброю згідно з ситуацією на полі бою. 

Джерело: Укрінформ

США надаватимуть зброю згідно з ситуацією на полі бою

Ведант Патель, представник Державного департаменту США прокоментував заклики Британії та Нідерландів щодо створення міжнародної коаліції винищувачів для України. Він заявив, що Сполучені Штати разом з партнерами продовжуватимуть оцінювати розвиток ситуації в Україні і на основі цього прийматимуть рішення щодо надання ЗСУ бойових систем для ефективної боротьби.

Патель зазначив, що багато країн активно долучаються до спільних зусиль для зміцнення безпеки українських партнерів. США, у свою чергу, завжди підтримували українських партнерів на різних етапах конфлікту, надаючи їм необхідні засоби для захисту їх території.

Представник Держдепу наголосив, що останнім часом особлива увага була приділена посиленню протиповітряної оборони України, спостерігається успішне застосування цих засобів українськими партнерами.

Він також заявив про готовність США співпрацювати з партнерами щодо надання додаткових активів у майбутньому. Рішення про виділення конкретних систем буде залежати від ситуації і обставин у сфері безпеки на місцях.

Патель підкреслив, що США та інші партнери України прагнуть забезпечити, щоб українські сили отримали ефективні бойові системи якнайшвидше.

Британія та Нідерланди домовилися про створення коаліції винищувачів для України

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час зустрічі з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте в рамках саміту Ради Європи в Ісландії домовилися про роботу над створенням міжнародної коаліції з метою закупівлі винищувачів F-16 для України.

Також наголошується, що «прем’єр-міністр підтвердив свою переконаність у тому, що законне місце України – в НАТО, і лідери погодилися з важливістю довгострокового надання союзниками допомоги в забезпеченні безпеки України, щоб гарантувати, що вони зможуть стримувати майбутні напади».
Своєю чергою, президент України Володимир Зеленський заявив у вечірньому зверненні заявив, що міжнародні візити принесуть Україні більше систем Patriot, IRIS-T, Crotale, Hawk, NASAMS.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?