США вдарили новими санкціями по Росії. Цього разу через зброю масового ураження
Категорія
Світ
Дата публікації

США вдарили новими санкціями по Росії. Цього разу через зброю масового ураження

США вдарили новими санкціями по Росії. Цього разу через зброю масового ураження
Джерело:  online.ua

Американська влада затвердила нові санкції проти Росії через поширення світом зброї масового ураження. Жертвами нових рестрикцій Вашингтона стали одразу три значні підприємства - Nilco Group, АТ "Завод Элекон" та АТ "Авиазапчасть". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані американського уряду.

Зазначається, що термін введення санкцій сягає двох років.

У Вашингтоні вважають, згадані вище компанії продавали технології, послуги й товари в Сирії, Ірані та Північній Кореї, а надалі вони сприяли розробці зброї масового ураження.

Американські санкції зроблять неможливим для місцевих компаній співпрацю з підприємствами, які під них попадають. Водночас уряд не може продавати цим фірмам амуніцію, що знаходиться під Актом про контроль за експортом озброєння США.

Слід нагадати, що Сполучені Штати почали вводити різноманітні санкції проти представників російського уряду чи бізнесу у 2014 році, коли Кремль організував вторгнення у Крим та на Донбас. З того часу рестрикції регулярно пролонгували, а також доповнювали за різними напрямками.

Вже майже 7 років відносини США, Євросоюзу та Росії з іншого боку знаходяться у значній кризі, спровокованій агресивною політикою Москви. Після окупації Криму між лідерами Заходу та Кремлем спалахували нові суперечки, як, наприклад, згаданий вище епізод із розробкою зброї масового знищення.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда чинного американського лідера Дональда Трампа серйозно налаштована звинуватити 89 корпорацій із Китаю у співпраці з військовими та заборонити постачальникам США продавати таким компаніям технології та компоненти. Згідно з останніми даними журналістів, якщо список компаній незабаром оприлюднять, це може ще сильніше загострити торгову напругу між офіційними Вашингтоном і Пекіном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?