Трамп хоче наостанок поквитатися ще з однією країною
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп хоче наостанок поквитатися ще з однією країною

Трамп хоче наостанок поквитатися ще з однією країною
Джерело:  online.ua

Команда чинного американського лідера Дональда Трампа всерйоз налаштована звинуватити 89 корпорацій із Китаю у співпраці з військовими і заборонити постачальникам США продавати таким компаніям технології та комплектуючі. Згідно з останніми даними журналістів, якщо список компаній незабаром оприлюднять, це може ще сильніше загострити торгову напругу між офіційними Вашингтоном і Пекіном. Окрім того, це може завдати шкоди американським компаніям, які продають деталі і компоненти для китайської цивільної авіації та іншим китайським компаніям. Про це інформує Reuters з посиланням на чернетку документа, передає ONLINE.UA.

В санкційний список потрапили китайський конкурент Boeing і Airbus компанія Commercial Aircraft Corp of China (COMAC), а також Корпорація авіаційної промисловості Китаю (AVIC) і 10 пов'язаних з нею організацій.

"Щоб постачати обладнання цих та інших китайським компаніям зі списку американські постачальники зобов'язані будуть отримати спеціальну ліцензію. Агентство відзначає, що заявки на отримання таких ліцензій швидше за все будуть відхилені. Обмеження поширюються на комп'ютерне програмне забезпечення, наукове обладнання, а також деталі і компоненти літаків", — йдеться в повідомленні.

Посадовець із Міністерства торгівлі Штатів, який складав цей список, не захотів коментувати інформацію журналістам. А от офіційний представник МЗС КНР Чжао Ліцзянь під час виступу в Пекіні наголосив, що "виступає проти не спровокованого придушення китайських компаній з боку США". Окрім того, китайський дипломат поскаржився, що дії офіційного Вашингтону серйозно порушують принцип ринкової конкуренції та міжнародні норми торгівлі та інвестицій.

За попередніми даними, в список також порапили 28 компаній з РФ, в тому числі Іркут, яка прагне прорватися на ринок Boeing з розробкою авіалайнера МС-21. Журналісти стверджують, що згідно з документом список з 177 компаній не "далеко не вичерпаний".

Як повідомляв ONLINE.UA, в США почалася паніка через нове неочікуване рішення Дональда Трампа щодо Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?