США ведуть переговори щодо постачання зброї В'єтнаму
Категорія
Світ
Дата публікації

США ведуть переговори щодо постачання зброї В'єтнаму

США ведуть переговори щодо постачання зброї В'єтнаму
Джерело:  online.ua

Адміністрація президента Джо Байдена веде переговори щодо угоди про передачу Сполученими Штатами озброєнь В'єтнаму.

Джерело: Reuters

США ведуть переговори щодо постачання зброї В'єтнаму

За інформацією джерел агентства, до пакету озброєнь, який можуть укласти протягом наступного року, планують включити американські винищувачі F-16.

Можлива передача зброї стане результатом нещодавно оновленого партнерства між США та В'єтнамом, який стикається з напруженістю у відносинах з Китаєм у Південно-Китайському морі.

Як йдеться у матеріалі, угода все ще перебуває на ранній стадії, її точні умови ще не узгоджені, і вона ще може не відбутися, але протягом останнього місяця угода була ключовою темою в'єтнамо-американських офіційних переговорів у Ханої, Нью-Йорку та Вашингтоні.

За словами іншого джерела, США розглядають можливість створення спеціальних умов фінансування для дорогого обладнання, що могло б допомогти В'єтнаму, який відчуває нестачу коштів, відійти від традиційної залежності від озброєння російського виробництва.

У нас дуже продуктивні й багатообіцяючі відносини з В'єтнамом у сфері безпеки, і ми дійсно бачимо їхній інтерес до деяких американських систем, зокрема, до тих, що можуть допомогти їм краще контролювати свої морські кордони; до транспортних літаків і деяких інших платфорv, – сказав один з американських урядовців.

Адміністрація Байдена заявила, що намагається збалансувати геополітичну конкуренцію з Китаєм, в тому числі в Тихоокеанському регіоні.

Раніше цього місяця В'єтнам підвищив дипломатичний статус Вашингтона до найвищого дипломатичного статусу Ханоя, поряд з Китаєм і Росією, коли президент США Джо Байден відвідав країну.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?