У Трампа відреагували на новий скандал навколо Путіна та Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

У Трампа відреагували на новий скандал навколо Путіна та Навального

У Трампа відреагували на новий скандал навколо Путіна та Навального
Джерело:  online.ua

Новий гучний скандал, який спалахнув навколо отруєння лідера російської опозиції Олексія Навального, привернув увагу усієї міжнародної спільноти. На нього уже встиг також відреагувати Державний департамент США, який поклав відповідальність за отруєння головного ворога очільника Кремля Володимира Путіна на Федеральну службу безпеки Росії. Офіційний Вашингтон переконаний, що співробітники російської ФСБ використовували нервово-паралітичну речовину "Новачок", щоб отруїти опозиціонера. Про свою позицію з цього приводу Держдеп Штатів повідомив у відповідь на запит The Hill, передає ONLINE.UA.

За словами американських дипломатів, в отруєння Навального "немає жодного правдоподібного пояснення, крім участі в ньому і відповідальності за нього російського уряду". Окрім того, наголошується, що Білий дім також "абсолютно впевнений" у висновках Організації по забороні хімічної зброї про те, що токсичні речовини, виявлені в аналізах російського опозиціонера, пов'язані з отрутою з групи "Новічок".

Державний департамент також не побоявся звинуватити російського диктатора Володимира Путіна і його команду в спробах відвернути увагу "від серйозних питань" у цій справі.

"Звичайно, президент Путін і російський уряд хотіли б, щоб ми повірили в протилежне. Росія висунула безліч, часто суперечливих, теорій змови. Внесімо ясність: конспірологічні теорії такого роду – не більше ніж спосіб відвернути увагу від серйозних питань, поставлених російському уряду, на які йому ще належить відповісти", — заявив один із представників Держдепу США.

Що важливо розуміти, поплічники Путіна одними з перших відреагувала на оприлюднення Навальним запису розмови зі своїм можливим отруйником із ФСБ РФ. Так команда російського президента почала затримувати прихильників лідера російської опозиції. Згідно з даними російських ЗМІ, першою затримали, а потім відпустили без пред’явлення обвинувачень співробітницю Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь. Потім стало відомо про затримання ще декількох членів команди Навального.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ФСБ РФ вже прокоментувала розмову Навального з його отруйником.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?