США відреагували на відео із розстрілом військового в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

США відреагували на відео із розстрілом військового в Україні

США відреагували на відео із розстрілом військового в Україні
Джерело:  online.ua

Кадри, на яких знято розстріл українського бранця, викликали шок і обурення у західній пресі. Десятки західних видань описують та демонструють укорочену версію цього відео, а також повідомляють, що українські офіційні особи заявили про початок розслідування за звинуваченням у скоєнні військових злочинів у зв'язку із цим інцидентом.
Джерело: CNN

У США відреагували на вбивство військового

Деякі ЗМІ згадують ім'я загиблого, зокрема цитують заяву Сухопутних військ ЗСУ, які повідомили, що, за попередніми даними, на відео знято боєць 30-ї окремої механізованої бригади. Проте інші джерела вказують на відсутність остаточної впевненості в особистості загиблого в Києві.
Телеканал CNN показав частину запису, на якому видно втомленого і трохи згорбленого чоловіка середнього віку з сигаретою у військовій формі, який каже: «Слава Україні!».

Після цього ведуча зазначила, що CNN спеціально затемнив екран, залишивши лише звуки автоматної черги та крики, включаючи лайки російською мовою. Наприкінці відео було показано бездиханне тіло чоловіка, але також нерізко.

Це відео неможливо побачити, – сказала ведуча CNN.

Журналісти газети New York Times вказують на те, що вони не могли підтвердити походження відео, а також час та місце його зйомки. Проте, вони зазначають, що відео викликало широкий резонанс в Україні та було відзначено президентом Володимиром Зеленським.

10-секундний ролик облетів соціальні мережі у понеділок і був поширений українськими медіа, що швидко викликало обурення з боку офіційних осіб у Києві, які заявили, що це останній доказ військових злочинів Росії, – йдеться у публікації.

Як на вбивство полоненого бійця ЗСУ відреагувала команда Зеленського

Одним з перших на новий злочин російських окупантів відреагував очільник Офісу президента Андрій Єрмак.

Він звернув увагу міжнародної спільноти на те, що воєнні злочини культивуються на Росії і відбілюються їх пропагандою та міфами про "нацистів".

Вбивство людини, яка потрапила в полон — ще один приклад цього. А ще — це приклад їх національної нікчемності та слабкості. За кожен такий воєнний злочин буде розплата. Ніхто не зможе сховатися від неї, — наголосив Андрій Єрмак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?