США відреагують у разі ударів РФ по комерційних супутниках
Категорія
Світ
Дата публікації

США відреагують у разі ударів РФ по комерційних супутниках

США відреагують у разі ударів РФ по комерційних супутниках
Джерело:  online.ua

Будь-яка атака на інфраструктуру США з боку Росії, зокрема й на комерційні супутники, зустріне відповідь з боку американських сил. Про це зяавив речник Білого дому у відповідь на погрози МЗС РФ.

Джерело: Reuters

США відреагують на можливі атаки РФ по своїм супутникам

Речник Білого дому Джон Кірбі заявив, що США дадуть відповідь на будь-яку атаку на інфраструктуру США.

Речник додав, що загальнодоступна інформація свідчить про те, що росіяни намагалися застосувати протисупутникові технології.

Кірбі не уточнив, якою буде відповідь США.

Це відбулося після того, як високопоставлений чиновник МЗС Росії заявив, що західні комерційні супутники можуть стати законними цілями для Росії, якщо вони будуть залучені у війну в Україні.

Він назвав "небезпечною тенденцією" використання США та іншими країнами Заходу "компонентів цивільної інфраструктури у космосі, у тому числі комерційної, у збройних конфліктах …. що особливо проявилося під час подій в Україні".

При цьому, за його словами, Захід нібито наражає на «невиправдані ризики» усталеність мирної космічної діяльності та соціально-економічних процесів, від яких залежить «благополуччя людей», особливо в країнах, що розвиваються.

Нагадаємо, що в Україні важливу роль відіграє система супутникового зв’язку Starlink від компанії SpaceX. Україна має 20 тис терміналів, підтримка яких уже коштувала компанії 80 млн доларів. Також з'являлася інформація, що США надають Україні допомогу розвідданими, отриманими з супутників.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?