США висміяли рішення Путіна не їхати на саміт БРІКС
Категорія
Політика
Дата публікації

США висміяли рішення Путіна не їхати на саміт БРІКС

США висміяли рішення Путіна не їхати на саміт БРІКС
Джерело:  online.ua

Американські дипломати відреагували на рішення російського диктатора Володимира Путіна не їхати особисто на саміт БРІКС у Південно-Африканській-Республіці, а відправити замість себе очільника Міністерства закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Джерело: Держдеп США

Держдеп США пояснив рішення Путіна не їхати на саміт БРІКС

На переконання речника американського дипломатичного відомства Метью Міллера, рішення очільника Кремля вкотре підтверджує той факт, що міжнародний авторитет Росії значно погіршився, а сам російський диктатор давно перетворився на "міжнародного вигнанця".

Немає кращого прикладу того, що її (Росії – ред.) авторитет у світі значно знизився, ніж те, що президент Путін зараз навряд чи може перетнути власні кордони. Він є міжнародним вигнанцем, який навряд може перетнути власні кордони, побоюючись арешту, – заявив представник Держдепу США.

Що відомо про рішення Путіна щодо саміту БРІКС

Нещодавно представники офісу президента ПАР Сиріла Рамафоси офіційно підтвердили, що президент РФ "за взаємною згодою" не поїде на саміт БРІКС, де його мали б заарештувати за ордером Міжнародного кримінального суду.

Згодом речник Кремля Дмитро Пєсков повідомив, що диктатор має намір виступити під час саміту по відеоконференцзв'язку, а замість нього до ПАР поїде скандальний російський міністр Сергій Лавров.

Що важливо розуміти, досі зберігалася невизначеність з приводу того, чи лідер РФ поїде на саміт, оскільки ПАР – країна-учасниця Римського статуту і зобов’язана була б заарештувати Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду. Раніше президент ПАР Рамафоса публічно заявляв, що очікує участі Владіміра Путіна на саміті БРІКС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?