США виступили проти загальної заборони видавати візи громадянам РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

США виступили проти загальної заборони видавати візи громадянам РФ

США виступили проти загальної заборони видавати візи громадянам РФ
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати не підтримують загальну заборону на візи для громадян Росії. За словами представника Держдепу, для Штатів важливо провести "межу між діями російського уряду та народом Росії".

Джерело: CNN

США не підтримали візову заборону для росіян

США не хотіли б закривати шляхи до притулку та безпеки для російських дисидентів або інших осіб, які є вразливими до порушень прав людини. Ми також ясно дали зрозуміти, що важливо провести межу між діями російського уряду та його політикою в Україні та народом Росії, - сказав він.

Прес-секретар додав, що США «працювали з членами Альянсу та партнерами, щоб запровадити санкції, зокрема візові обмеження для кремлівських чиновників та їхніх осіб».

З 24 лютого 2022 року Сполучені Штати вжили заходів щодо запровадження візових обмежень щодо майже 5000 осіб у відповідь на вторгнення Росії в Україну. Ми продовжуватимемо виявляти осіб, причетних до вторгнення Росії, і сприятимемо притягненню до відповідальності за їхню поведінку. Ми шукаємо всі інструменти, щоб притягнути Кремль до відповідальності.

Перед цим Жозеп Боррель, головний дипломат Європейського Союзу, також виступив проти повної заборони на візи, заявивши, що «заборонити в’їзд усім росіянам – не дуже гарна ідея».

Українські офіційні особи закликали країни припинити в’їзд громадян Росії, а президент Володимир Зеленський заявив Washington Post на початку серпня, що «найважливішими санкціями є закриття кордонів, тому що росіяни забирають чужу землю».

Декілька країн, зокрема Чехія, Естонія, Латвія, Польща, Данія, Фінляндія, Литва підтримали заборону туристичних віз для росіян. Проти виступили Німеччина, Греція, Кіпр, Португалія, Швеція.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?