США визнали росіян з Курил уродженцями Японії — в Кремлі вже відреагували
Категорія
Світ
Дата публікації

США визнали росіян з Курил уродженцями Японії — в Кремлі вже відреагували

США визнали росіян з Курил уродженцями Японії — в Кремлі вже відреагували
Джерело:  online.ua

США зайняли сторону Японії в суперечці з Росією за Курильські острови. Держдеп США чітко дав зрозуміти Росії, що не визнає "окупацію" Ітурупу, Кунаширу, Шикотану і групи дрібних островів Хабомаї, які, як стверджує Кремль, увійшли в СРСР після Другої світової війни, а після стали російською територією. Зокрема, Держдеп США опублікував нові правила розіграшу грін-карт на імміграцію, в яких зазначено, що росіяни з Південних Курил повинні вказувати своєю країною Японію. У Росії обурені позицією Вашингтона. У МЗС РФ звинуватили США в заохоченні реваншизму і вимагають "знати свої кордони". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу російського дипвідомства.

В інструкції для іммігрантів, опублікованій на сайті Держдепу США, зазначено, що люди, які народилися на островах Хабомаї, Шикотан, Кунашир і Ітуруп, відносяться до Японії, а особи, що народилися на Південному Сахаліні, відносяться до Росії.

Російська влада влаштувала істерику через позицію США щодо Курил. У російському МЗС заявили, що американці нібито ставлять під сумнів підсумки Другої світової війни.

"Потрібно ще один доказ, що США - ревізіоністська держава? За рішенням 1945 р. Курильські острови відійшли СРСР. Сьогодні держдеп ставить під сумнів підсумки Другої Світової війни, заохочує реваншизм. Знайте свої кордони і «червоні лінії»", - відповіли в Росії США .

Як відомо, територіальна суперечка Росії і Японії про приналежність Курильських островів залишається неврегульованою з часів закінчення Другої світової війни. Японія вважає своїми острова Курильської гряди: Ітурупу, Кунашир, Шикотану і групи дрібних островів Хабомаї. У Росії ж запевняють, що це російські території, які які увійшли до складу СРСР після війни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін почав розміщувати ракети на спірних з Японією Курильських островах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?