США впевнені в належному використанні Україною американської зброї — Держдеп
Категорія
Світ
Дата публікації

США впевнені в належному використанні Україною американської зброї — Держдеп

США впевнені в належному використанні Україною американської зброї — Держдеп
Джерело:  online.ua

США тісно співпрацює з Україною щодо обліку та охорони американських систем озброєнь, переданих Україні, та має впевненість, що ця зброя перебуває в надійних руках.

Джерело: Держдеп

США впевнені в надійності України

Заступниця держсекретаря США з контролю над озброєннями та міжнародної безпеки Бонні Деніз Дженкінс на брифінгу в Брюсселі сказала, що Сполучені Штати дуже серйозно ставляться до відповідальності щодо захисту оборонних технологій американського походження та запобігання їх перенаправленню чи незаконному розповсюдженню.

Тому ми активно співпрацюємо з Україною, щоб забезпечити підзвітність допомоги, навіть в умовах складного конфлікту, який ми бачимо, і середовища, в якому вона діє. Можливість незаконного переміщення зброї входить до ряду військово-політичних міркувань і міркувань щодо прав людини, а також ризику втрат на полі бою, які регулярно оцінюються Сполученими Штатами під час оцінки будь-якої запропонованої передачі оборонних послуг будь-де у світі, а особливо у складних середовищах, які є сьогодні в Україні.

Віна підкреслила, що США впевнені у зобов’язанні українського уряду належним чином охороняти та обліковувати оборонне обладнання американського походження.

Тож, не вдаючись у оперативні деталі, я можу сказати, що Сполучені Штати активно співпрацюють з урядом України, щоб забезпечити відповідальність за оборонні статті та допомогу у сфері безпеки, яку надають Сполучені Штати. І насправді я просто хочу підкреслити, що найефективнішим шляхом до зменшення ризику було б для Росії припинити цю війну та вивести свої сили з України.

Раніше в Міноборони вже повідомляли, що міжнародні партнери жорстко контролюють процес розподілу та використання зброї, яку надають Україні.

У Міноборони констатували, що Росія всіляко намагається зірвати поставки в Україну озброєння від західних партнерів, в тому числі й інформаційними кампаніями.

Зокрема, неодноразово фіксувалися факти подачі Росією викривленої інформації про використання зброї в Україні через афілійованих до неї спікерів, блогерів, лідерів думок, які мають багато підписників і користуються певною довірою в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?