США вражені прогресом українського контрнаступу — Нуланд на саміті YES
Категорія
Світ
Дата публікації

США вражені прогресом українського контрнаступу — Нуланд на саміті YES

США вражені прогресом українського контрнаступу — Нуланд на саміті YES
Джерело:  online.ua

Виконуюча обов’язки заступника Держсекретаря США Вікторія Нуланд сказала, що контрнаступ ЗСУ є складним, проте прогрес вражає, якщо зважати на умови, в яких він тримває.

Джерело: YES

 У США оцінили прогрес контрнаступу ЗСУ

Про це Вікторія Нуланд сказала на щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) «Майбутнє вирішується в Україні».

Цей контрнаступ йде кілометр за кілометром, але ми вражені досягнутим прогресом, особливо на півдні, - сказала вона.

Як прорвати російську оборону

За словами Нуланд, РФ протягом місяців вибудувала потужну оборону на окупованих територіях півдня України, яку можна подолати за умови тісної співпраці між урядами США та України.

Оборона, яку створила Росія, є найбільшою за останні 100 років. Нам потрібно зрозуміти, що потрібно Україні, щоб очистити ці оборони, і ми не можемо цього зробити, поки Україна не зіткнеться з обороною. Коли ми були тут, ми добре розуміли, що нам потрібно. Тому ми намагаємося тісно співпрацювати з українським урядом, надаючи обладнання для механізованого розмінування, далекобійну артилерію та інші засоби, - сказала Нуланд.

За її словами, США пояснювали всім партнерам у Європі, Азії та Африці, які негативні наслідки будуть для глобальної безпеки, якщо Україна не переможу у війні.

Якщо Україна не переможе, якщо Путін досягне успіху, цей тип зла нормалізується в усьому світі. Україна стоїть на правильному боці демократії і потребує нашої підтримки.

Читайте також:

  • Путін здувся як людина та політик — Зеленський на саміті YES

  • Як створити реальну ізоляцію Росії — пропозиція Зеленського під час саміту YES

  • Наші кроки швидші. Зеленський дорікнув партнерам України під час саміту YES

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?