США вже передали Україні більшу частину важкої далекобійної артилерії
Категорія
Україна
Дата публікації

США вже передали Україні більшу частину важкої далекобійної артилерії

США вже передали Україні більшу частину важкої далекобійної артилерії
Джерело:  online.ua

Речник Пентагону Джон Кірбі повідомив, що США вже передали Україні більшу частину від запланованих до відправки 90 далекобійних гаубиць.

Джерело: брифінг речника Пентагону

Більшість далекобійних гаубиць від США вже надійшли в Україну 

Щодо гаубиць, які йдуть в Україну, то це просувається, і просувається досить добре. Насправді більшість із 90 фактично вже перебувають в Україні, - зазначив Кірбі.

Між тим, за інформацією журналістів видання  The Washington Post, аналітики вказують, що згідно із кадрами влучання українських військових по ворожих російських танках Т-72, в них є смертельна вразливість, оскільки усі снаряди розташовані по колу всередині башти. Коли ворожий вистріл потрапляє у потрібну ціль, колесо боєприпасів може швидко викликати ланцюгову реакцію, відірвавши башту від корпусу танків смертельним ударом.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Під час влучання у відсік, де зберігаються боєприпаси, гинуть всі члени екіпажу. Усі патрони – їх близько 40 – в залежності від того, чи несуть вони повне навантаження чи ні – всі згорять. Усі будуть мертві, - зазначає професор Військового коледжу армії США Роберт Е. Гамільтон.

Експерти підкреслюють, що українські військові ефективно використовують цю вразливість.

Американські танки довгий час приділяли першорядну увагу виживаності екіпажу, на відміну від російських. Насправді це просто різниця у конструкції відсіку для зберігання боєприпасів і різниця у пріоритетах, - зазначає Гамільтон.

Боєприпаси у більшості західних танків можуть зберігатися під підлогою башти, захищеною важким корпусом, або в задній частині башти. Водночас такий відсік у самій башті є потенційно вразливим для влучання, вбудовані функції можуть запобігти "обезголовленню" танків.

За словами Гамільтона, у конструкції російських танків пріоритет віддають скорострільності, вогневій потужності, малопомітності, швидкості і маневреності, а не живучості людей.

Така техніка, як правило, легша і простіша, має тоншу і менш досконалу броню, аніж у західного виробника.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?