США й Британія змушували Угорщину напасти на Сербію — Вучич
Категорія
Політика
Дата публікації

США й Британія змушували Угорщину напасти на Сербію — Вучич

США й Британія змушували Угорщину напасти на Сербію — Вучич
Джерело:  online.ua

Президент Сербії Александар Вучич почав стверджувати, що у 1999 році очільники США і Великої Британії нібито схиляли Угорщину розпочати вторгнення у Сербію.

Джерело:  РТС

Вучич заявив, що США й Британія змушували Угорщину напасти на Сербію

Під час суботнього звернення до нації переказав історію, яку йому розповів скандальний проросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

У 1999 році Угорщина мала атакувати Сербію із землі, підтвердив мені Орбан і сказав, що я можу сказати це публічно. Клінтон і британці попросили його напасти на Сербію з півночі, щоб вони могли розтягнути свої сили з Косова до Воєводини. На це він відмовився, а Герхард Шрьодер допоміг йому послабити той тиск Білого дому, – заявив президент Сербії.

За словами Александра Вучича, Орбан після цього нібито мав розмову із колишньою британською прем’єркою Маргарет Тетчер.

Коли Тетчер відчинила двері, то сказала йому: мене дуже турбує те, що ви відмовились напасти на Сербію, через це загине більше британських військових, – цитує Орбана президент Сербії.

Що важливо знати про бомбардування Сербії військами НАТО

Як відомо, у 1999 році НАТО розпочав бомбардування Сербії у відповідь на здійснення сербською армією етнічних чисток боснійського населення Косова. Дії Альянсу Сербію припинити війну проти Косова, однак стали причиною великої кількості жертв серед сербів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?