США закривають всі генконсульства в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

США закривають всі генконсульства в Росії

США закривають всі генконсульства в Росії
Джерело:  online.ua

Офіційний Вашингтон вирішив закрити всі генеральні консульства США, які працювали на території РФ. Йдеться про консульства у Владивостоці і Єкатеринбурзі - ці два дипвідомства були останніми, які продовжували свою діяльність в РФ після дипломатичного скандалу в 2017 році, що виник після рішення команди президента РФ Володимира Путіна скоротити чисельність співробітників американських дипмісій на території Росії. Рішення Держдепу закрити всі генконсульства в РФ означає, що в майбутньому за візою США громадяни Росії зможуть звертатися тільки в посольство в Москві або в консульства в інших країнах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на АР.

"Держсекретар в тісній консультації з послом США в РФ Джоном Салліваном прийняв рішення закрити генконсульство США у Владивостоці і призупинити роботу генконсульства США в Єкатеринбурзі в рамках наших постійних зусиль із забезпечення безпечної та надійної роботи дипломатичної місії США в Російській Федерації", - повідомили в Держдепі.

У Держдепартаменті США уточнили, що генконсульство у Владивостоці закриють назавжди, а робота консульства в Єкатеринбурзі буде тимчасово припинена. 10 американських співробітників, які працюють у відомствах, будуть переведені в посольство США в Москві, а 33 російських співробітників звільнять. За оцінками відомства, остаточне закриття американського консульства у Владивостоці дозволить заощадити 3,2 млн доларів на рік. Відзначається, що російські генконсульства в США закривати не планують.

"Ці кроки є відповіддю на поточні кадрові проблеми представництва США в Росії у зв'язку з введенням Росією в 2017 році обмеженням персоналу на місію США і, як наслідок, тупиковою ситуацією з Росією щодо дипломатичних віз", - підкреслили в Держдепі США.

Важливо відзначити, що повідомлення про закриття всіх консульств США в Росії з'явилося після того, як російські хакери здійснили масштабну атаку на урядові структури США. Масштаб російської шпигунської операції, за попередніми даними, дуже великий і безпрецедентний, оскільки продукцію SolarWinds, через яку здійснювали російські хакери атаку, використовують понад 300 тисяч організацій по всьому світу, в тому числі топ-органи США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Помпео назвав Росію головною загрозою США  і попередив американців про серйозну небезпеку, що виходить від Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?