США занепокоєні зближенням Угорщини з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

США занепокоєні зближенням Угорщини з РФ

США занепокоєні зближенням Угорщини з РФ
Джерело:  online.ua

За словами посла США в Угорщині Девіда Прессмана, у Вашингтоні глибоко стурбовані прагненням Будапешта до більш близьких відносин з Кремлем.

Джерело:  Telex

США занепокоєні проросійською позицією Угорщини 

Усього за півгодини до заяви посла США, Мінфін країни оголосив про введення санкцій проти десяти осіб і компаній, пов'язаних із Росією. Зокрема, серед них Міжнародний інвестиційний банк, що розташовується у Будапешті і майже на 50% належить Росії.

Цей банк також не має нагляду з боку угорських керівних органів.

Ми занепокоєні тим, що угорські лідери прагнуть ще тісніших зв'язків із Росією, попри її жорстоку агресію. Тісна економічна співпраця з Росією підживлює російську військову машину і загрожує безпеці трансатлантичного альянсу, - наголосив Прессман.

За його словами, робота будь-якої установи, підконтрольної Кремлю на території Європи, становить загрозу безпеці ЄС і інших західних партнерів.

Посол також заявив, що банк є інструментом Москви для посилення свого впливу в Угорщині та регіоні.

Водночас він додав, що США неодноразово висловлювали свою стурбованість щодо шпигунського банку угорському уряду. Однак угорський уряд відмовився визнати це.

В МЗС Угорщини пояснили скандальну зустріч із послом Білорусі 

Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто підтвердив проведення зустрічі із керівником МЗС Білорусі Сергеєм Алєйником.

За його словами, зустріч було проведено, бо Угорщина нібито прагне настання миру в Україні.

Незважаючи на будь-які критики та напади, дуже важливо було, щоб ми сьогодні тут, у Будапешті, зустрілися. Угорщина за мир, хоче якнайшвидшого миру. Ми хотіли б, щоб війна, яка йде у нас по сусідству, закінчилася, - заявив Сійярто.

За словами Сійярто, Угорщина хоче уникнути розширення війни, тому він і зустрівся з білоруським міністром.

Сьогоднішню зустріч я використав для того, щоб попросити пана міністра, щоб Білорусь зробила все можливе для запобігання розширенню цієї війни, - зазначив керівник МЗС Угорщини.

Він заявив, що зовнішньополітичні відомства мають зберігати канали комунікацій відкритими і не йти шляхом ізоляції представників тієї чи іншої країни.

Надія на мир житиме доти, доки канали спілкування залишаться відкритими. Якщо канали спілкування ми закриємо, тоді ми відмовимося від надії на мир. Тому сьогоднішня зустріч надає нам допомогу в тому, щоб підтримати надію на мир, - наголосив Сійярто.

Міністр закордонних справ Білорусі Сергєй Алєйник під час візиту в Будапешт закликав негайно оголосити перемир’я в Україні і розпочати переговори про мир.

Позиція Мінська щодо України однозначна: треба зупинити загибель людей, негайно оголосити перемир'я і розпочинати переговори – що раніше, то краще. Білорусь, як і Угорщина, на боці миру, - цинічно заявив керівник МЗС Білорусі.

Він додав, що Мінськ, зі свого боку, "вживав і вживатиме всіх можливих зусиль для деескалації конфлікту в Україні".

Алєйник звинуватив "деякі країни" у тому, що вони намагаються втягнути Білорусь у війну. Він сказав, що на підтвердження цього є "конкретні дії, факти".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?