США заступилися за російських спостерігачів - в Києві відповіли
Категорія
Україна
Дата публікації

США заступилися за російських спостерігачів - в Києві відповіли

США заступилися за російських спостерігачів - в Києві відповіли
Джерело:  Укрінформ

В МЗС України відреагували на слова спеціального представника Держдепартаменту США Курта Волкера про те, що Україні слід допустити російських спостерігачів на вибори. З заявою виступила речниця МЗС Катерина Зеленко на слова Волкера у коментарі "Укрінформ", передає ONLINE.UA.

"Україна забезпечить демократичність і дотримання всіх виборчих стандартів у процесі здійснення волевиявлення громадян. Взаємна відсутність громадян конфліктуючих країн на просторі ОБСЄ ніколи не заважала БДІПЛ успішно здійснювати процес спостереження за виборами", - каже дипломатка.

Вона також пригадала, що українські спостерігачі, своєю чергою, не брали участі у російських президентських виборах у 2018 році.

"Впевнені, що відсутність російських спостерігачів і цього разу не завадить БДІПЛ провести якісне спостереження за виборами", – наголосила речниця відомства.

Нагадаємо, раніше Курт Волкер зазначав, що Україні слід довіряти своїм демократичним інститутам та запевняв, що участь російських представників на виборах – це нормально. Проте під час ранкового пленарного засідання у Раді депутати все ж проголосували за недопуск росіян.

Як повідомляв ONLINE.UA,  букмекери зробили перший прогноз на результати президентських виборів 2019 в Україні. За версією букмекерської компанії "Фаворит", станом на 31 січня головним претендентом на перемогу 31 березня є діючий президент Петро Порошенко — коефіцієнт на його перемогу становить 1,90. На другому місці — Юлія Тимошенко з коефіцієнтом 2,35, замикає трійку шоумен Володимир Зеленський — 4,70.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?