США зацікавилися виробництвом вакцини в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

США зацікавилися виробництвом вакцини в Україні

США зацікавилися виробництвом вакцини в Україні
Джерело:  online.ua

Новий міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко обговорив з тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін і представниками міжнародних організацій виробництво вакцини в Україні. США зацікавилися співпрацею.

Джерело: Facebook Ляшко

За словами міністра, мова про власне виробництво вакцин в Україні йшла не тільки про препаратах проти коронавіруса. Однією з тем зустрічі, за словами Ляшка, був трансфер технологій для виробництва вакцин на українських підприємствах.

"Посольство США повідомило про можливість співпраці щодо постачання і власного виробництва вакцин. Також поділилися баченням розвитку біокластеров, зокрема можливості трансферу технологій імунобіологічних препаратів, не обмежуючись тільки вакцинами від COVID-19", - повідомив Ляшко.

На зустрічі з главою МОЗ України крім тимчасово повіреним у справах США в Україні Крістіною Квін були присутні директор Всесвітнього підрозділу по ВІЛ СНІД в Україні та директор українського офісу Центру контролю і профілактики захворювань США Езра Барзілай і партнери міжнародної місії USAID в Україні - Джеймс Хоуп, Бен Зіннер і Паола Павленко.

Важливо додати, що недавно Ляшко заявив, що в Україні є щонайменше три заводи, які здатні виготовляти вакцини на власних потужностях, але поки це неможливо, оскільки не всі фармацевтичні заводи готові поділитися технологією повного циклу виробництва вакцин.

Вакцинація в Україні

На зустрічі з партнерами Ляшко також повідомив, що розраховує завершити вакцинацію проти коронавіруса для всіх бажаючих в 2021 році. Вона сподівається, що за літо вдасться вакцинувати мінімум 5 млн українців.

Станом на 27 травня в Україні вже понад 1 млн людей зробили щеплення від коронавіруса. За минулу добу вакцинація була проведена для 15 тисяч осіб.

На території України вакцинують наступними препаратами:

  • AstraZeneca (Covishield) виробництва індійського Інституту сироватки крові - ця вакцина схвалена для екстреного застосування ВООЗ, дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія;

  • Sinovac (CoronaVac) виробництва китайської компанії Sinovac Biotech - вона знаходиться на останніх стадіях погодження ВООЗ для екстреного застосування, в Україні вакцину зареєстровано 9 березня 2021 роки;

  • AstraZeneca-SkBio виробництва SK Bioscience, Південна Корея - ця вакцина схвалена для екстреного застосування ВООЗ, в Україні її зареєстровано 20 квітня 2021 роки;

  • Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech - вакцина дозволена для екстреного використання ВООЗ, її застосовують в США, Великій Британії, Канаді і ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?