США затвердили новий потужний удар проти РФ - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

США затвердили новий потужний удар проти РФ - що відомо

США затвердили новий потужний удар проти РФ - що відомо
Джерело:  online.ua

На кремлівський проєкт "Північний потік-2" чекають нові санкції. Станом на 1 липня американський Сенат вже затвердив фінансування додаткових заходів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на конгресмена Стіва Вомака у Twitter.

За словами політика республіканця, сенатори підтримали внесення пункту про санкції до оборонного бюджету країни.

"Я пишаюся тим, що став співавтором санкцій, спрямованих на те, щоб зупинити його будівництво, я аплодую сенату за внесення цього пріоритету до проєкту бюджету національної оборони", - підкреслив конгресмен.

Вомак додав, Кремль планує використати "Північний потік-2" як геополітичний проєкт проти європейських країн. Його головна мета — збільшення залежності України та Польщі від російського газу.

Слід зауважити, внесення санкцій до оборонного бюджету говорить про прискорення їх ухвалення. На відміну від звичайного законопроєкту документ про оборонний бюджет розглядатимуть вкрай оперативно.

Схожим чином американська влада вводила перші санкції проти "Північного потоку" у 2019 році. Це призвело до миттєвої зупинки будівництва газогону на Півночі Європи.

Нагадаємо, "Північний потік-2" став предметом колосальних суперечок поміж представниками Євросоюзу та Сполученими Штатами. В уряді Німеччини жорстким образом критикували дії Вашингтона, звинуватив його у втручанні в економічні справи союзників.

Як повідомляв ONLINE.UA, Вашингтон бачить у газопроводі велику загрозу для всього ЄС, який опиниться в енергетичній залежності від Кремля. У Берліні вважають його економічно вигідним проєктом для країни, тому продовжують підтримувати будівництво газопроводу, яке американський глава Дональд Трамп має намір заблокувати потужними санкціями.

Команда Ангели Меркель у відповідь готує потужний санкційний удар по США й погрожує залучити до нього країни ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?