США завдали потужного удару по Коломойському - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

США завдали потужного удару по Коломойському - перші подробиці

США завдали потужного удару по Коломойському - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Міністерство юстиції США озвучило неочікувану вимогу - американське відомство планує конфіскувати у олігарха Ігоря Коломойського офісну вежу в Луїсвіллі і офісний парк в Далласі, які придбали за гроші, незаконно привласнені у ПриватБанку. Згідно з останніми даними, Сполучені Штати подали дві цивільні скарги про конфіскацію до Окружного суду США в південному округу Флориди, стверджуючи, що комерційна нерухомість в Луїсвіллі, штат Кентуккі, і Далласі, штат Техас, придбана за рахунок коштів, незаконно привласнених ПриватБанком в Україні, підлягає конфіскації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу міністерства юстиції Штатів.

"Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, які володіли ПриватБанком, привласнили та пограбували банк на мільярди доларів. Зокрема, вони відмивали частину доходів, використовуючи безліч банківських рахунків підставних компаній, в основному в кіпрському відділенні ПриватБанку, а після того переводили кошти в США", - йдеться в повідомленні.

Влада США звернула увагу на те, що партнери Коломойського і Боголюбова у США Мордехай Корф і Урі Лейбер створили мережу організацій (з деяким відмежуванням від назви "Оптима") для подальшого відмивання і інвестування незаконно привласнених коштів. Окрім того, наголошується, що вони придбали нерухомості і підприємств у США на сотні мільйонів доларів, враховуючи майно, яке підлягає конфіскації: офісну вежу в Луїсвіллі, відому як PNC Plaza, і офісний парк в Далласі, відомий як колишня штаб-квартира CompuCom. Що важливо розуміти, загальна вартість будівель становить близько 70 мільйонів доларів.

Варто нагадати, що декілька днів тому у Клівленді ФБР прийшла з обшуками в офіси фірми, власником якої, за даними ЗМІ, є зокрема український олігарх Ігорь Коломойський.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в Україні уперше застосували так званий антиколомойський закон, на ухваленні якого наполягав МВФ для виплати Україні чергового кредиту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?