США заявляють про можливість прискоренної процедури вступу України до НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

США заявляють про можливість прискоренної процедури вступу України до НАТО

США заявляють про можливість прискоренної процедури вступу України до НАТО
Джерело:  online.ua

Тимчасова представниця США в Україні Крістіна Квін зазначила, що Україна має шанс вступити до НАТО без етапу Плану дій щодо членства, за аналогією Фінляндії та Швеції.

Джерело: "Європейська правда"

Україна має шанс стати членом НАТО за прискоренною процедурою

Що стосується можливості вступу Фінляндії без ПДЧ, то План дій щодо членства ніколи не був юридичною вимогою для приєднання до НАТО, а отже, Україна також може вступити до Альянсу без ПДЧ. Однак я би не називала це скороченою процедурою, - підкреслює Квін.

За її словами, механізм ПДЧ дозволяє державі-члену досягнути вимог для сумісності, і якщо якась держава вже відповідає усім вимогам – План дій щодо членства стає непотрібним.

Тому як Україна, так і будь-яка інша держава не має отримувати План дій щодо членства та виконувати його у разі, якщо ви загалом будете відповідати більшій частині вимог, - зазначає американський дипломат.

Прем'єр-міністр Естонії Кайя Каллас зазначила, що досягнення миру між Україною та РФ не є кінцевою метою, адже ЄС вже тричі здійснював цю помилку.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

Ми вже тричі робили цю помилку у випадку Грузії, Донбасу і Криму, думаючи, що тепер у нас є мирний договір, всі залишаться на своїх місцях, і ми повернемося до звичайних справ. На окупованих територіях звірства не припиняться, якщо буде мир, - зазначила Кайя Каллас.

Очільник уряду Естонії наголосила, що наратив навколо мирних переговорів також був би неправильним, і Україна повинна сама вирішувати, що вона готова покласти на стіл переговорів.

Ми запитуємо: що Захід може зробити для деескалації? Що може зробити Україна для деескалації? Я маю на увазі, що українці не зробили нічого поганого, вони захищають свою країну, яка піддається нападу, - зазначає Каллас.

Прем'єр Естонії додала, що після вторгнення Росії в Україну змінилося те, що до східноєвропейців стали більш-менш прислухатися, "набагато більше, ніж раніше".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?