Україна сподівається на швидкий вступ у НАТО після Фінляндії та Швеції
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна сподівається на швидкий вступ у НАТО після Фінляндії та Швеції

Україна сподівається на швидкий вступ у НАТО після Фінляндії та Швеції
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина вважає, що на тлі вступу Фінляндії та Швеції до Північноатлантичного Альянсу, НАТО так само швидко розгляне заявку України.

Джерело: Ольга Стефанішина в інтерв’ю американському телеканалу ABC

Україна сподівається на швидкий вступ НАТО

Стефанішина вважає, що ситуація зі вступом Фінляндії та Швеції в НАТО свідчить про те, що Альянс "засвоїв урок політичних помилок 2008 року, коли робив обіцянки, не втілюючи в життя рішення щодо членства, які призвели до трьох воєн, зокрема двох — в Україні".

Сподіваємось, що коли дійде до розгляду української заявки (на вступ до НАТО — ред.), це теж станеться набагато швидше, — зазначила віцепрем’єрка.

Нагадаємо, що у 2008 році на саміті НАТО в Бухаресті Україні та Грузії пообіцяли членство в Альянсі, але не надали плану дій щодо членства, про яке вони просили. Відтоді НАТО не заперечувало євроатлантичних перспектив України, але не йшло на подальше зближення.

Нещодавно Фінляндія та Швеція заявили про свій намір швидко вступити до НАТО. Там повідомили, що їх приймуть швидко і спокійно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?