США жорстко приструнили Кремль після цинічної витівки - у чому справа
Категорія
Світ
Дата публікації

США жорстко приструнили Кремль після цинічної витівки - у чому справа

США жорстко приструнили Кремль після цинічної витівки - у чому справа
Джерело:  online.ua

Росія через цинічну політику в окупованому Криму стала об'єктом нещадної критики. З жорсткою вимогою зупинитися виступили у Сполучених Штатах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на посольство Вашингтона в Україні.

За даними дипломатів, Росія продовжує зухвалим чином порушувати міжнародне законодавство.

"Самовільне будівництво Росією військових кораблів на суверенній українській території, силоміць захопленій нею, вкотре порушує міжнародні норми. Санкції залишаться в силі, допоки Росія не поверне Україні контроль над Кримом і не виведе свої сили з Донбасу", - заявили у посольстві.

Публікацію дипломатичне представництво оприлюднило з відміткою "Крим це Україна".

Слід нагадати, що йдеться про інцидент у Керчі, де російська окупаційна влада провела закладання кораблів на суднобудівельному місцевому заводі. Ці "офіційні" та урочисті заходи відвідав сам президент Володимир Путін.

Раніше передбачалося, що закладання відбудеться минулого тижня, однак лідер країни-агресорки несподівано змінив плани та вирішив поїхати до окупованого півострова пізніше.

Крим залишається окупованим з лютого-березня 2014 року. Жодна цивілізована держава не визнала цієї анексії. Жодна офіційна особа з поза меж Росії не відвідала Крим із санкціонованим візитом.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 липня США направили в Чорне море бойовий есмінець USS Porter, який візьме участь в навчаннях з Україною Sea Breeze-2020. Ці навчання проходитимуть з 20 по 26 липня. Крім США та України, в них візьмуть участь 2 тисячі військовослужбовців, 27 кораблів і 19 літаків з Болгарії, Грузії, Іспанії, Норвегії, Румунії, Туреччини та Франції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?