США зіштовхнулися з новою масштабною проблемою - є загиблі
Категорія
Події
Дата публікації

США зіштовхнулися з новою масштабною проблемою - є загиблі

США зіштовхнулися з новою масштабною проблемою - є загиблі
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати Америки за лічені дні стали епіцентором розповсюдження коронавірусу - станом на ранок 14 квітня там зафіксовано 583 тисячі хворих та 24 тисячі летальних випадків. Поки команда Дональда Трампа намагається дати відсіч пандемії - Штати зіштовхнулися з новю проблемою. 12 квітня США охопив потужний торнадо. За попередніми даними, стихія вже забрала життя щонайменше 30 людей. Окрім того, повідомляється про сотні зруйнованих будинків. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на CNN.

"Без електрики залишилися 750 тисяч домогосподарств у десяти штатах. Стихія пошкодила сотні будівель, повалила дерева, пошкодила автомобілі. Згідно з даними Метеорологічного центру США, цей "спалах" торнадо став найсмертоноснішим за останні вісім років. 11 людей загинули в Міссісіпі, дев'ятеро – у Південній Кароліні, шестеро – в Джорджії, решта жертв були зареєстровані в Арканзасі і Північній Кароліні", - сказано в повідомленні.

Місцеві ЗМІ зазначають, що в Луїзіані, Техасі і Міссісіпі було близько 60 торнадо, також на райони Алабами, Джорджії і Кароліни обрушилися сильні шторми. У місті Монро, Луїзіана ряд будинків було зруйновано. Спочатку медіа повідомляли тільки про незначний збиток. Рада Луїзіани радила заздалегідь скласти плани житла в будинках або з сусідами,або з друзями, або з іншими сім'ями. Варто звернути увагу на те, що громадські притулки в багатьох громадах зачинено на карантин. MSEMA закликало людей продовжувати дотримуватися принципів соціального дистанціювання, навіть якщо їм потрібно шукати прихистку в державному притулку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в адміністрації Трампа зробили  жорсткий прогноз по смертності від коронавіруса в США. У Білому домі вважають, що COVID-19 може спричинити від 100 до 240 тисяч смертей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?