США знадобиться 9 місяців для передачі Україні далекобійних ракет — Bloomberg
Категорія
Україна
Дата публікації

США знадобиться 9 місяців для передачі Україні далекобійних ракет — Bloomberg

США знадобиться 9 місяців для передачі Україні далекобійних ракет —  Bloomberg
Джерело:  online.ua

Білий дім та Пентагон у п'ятницю, 3 лютого, мають оголосити про підготовку нового пакета військової допомоги Україні, до якого увійдуть далекобійні ракети із боєголовкою GLSDB, які будуть замовлені у компанії Boeing. Однак поставки очікуються не раніше, ніж у жовтні місяці.

Джерело:  Bloomberg

Що відомо про передачу Україні нових далекобійних ракет GLSDB від США

За інформацією видання, ці ракети є гібридною зброєю великої дальності, та поєднують у собі бомбу малого діаметру ВПС, керовану за допомогою супутників GPS, і армійську ракету, яка вже знаходиться на озброєнн ЗСУ.

За словами представників концерну Boeing, поставки цих ракет Україні займуть не менше 9 місяців.

Фінансування виробництва та закупівлі цих ракет буде здійснюватись в рамках 1,75 млрд доларів, які Україна має отримати за ініціативою допомоги в галузі безпеки.

За словами одного з чиновників, на початковому етапі на це буде виділено не більше 200 мільйонів доларів.

Також буде оголошено про виділення додаткових 475 млн доларів в рамках повноважень президента США на вилучення зброї з запасів Міноборони.

Це дозволить передати Україні додаткові протипіхотні міни Claymore, зимові парки, 155-мм снаряди Excalibur з GPS-наведенням, обладнання для підтримки ракет Patriot і наплічні ракетні пускові установки Mk 153.

Обладнання, яке вилучається з запасів Пентагону, як правило, постачається значно швидше.

Нова боєголовка ракети Boeing тричі випробовувалася з 2015 року у партнерстві зі шведською компанією Saab AB.
За словами представника галузі, знайомого з результатами випробувань, вона пролетіла 130 кілометрів і вразила ціль в межах 102 сантиметрів від її GPS-цілі.
Це приблизно вдвічі перевищує дальність нинішніх ракет, що випускаються з пускових установок Himars, які стали цінним активом для українських сил.

У заяві Boeing йдеться, що це замовлення ознаменує перший продаж зброї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?