США "зробили все можливе" для підготовки контрнаступу України — Білий дім
Категорія
Світ
Дата публікації

США "зробили все можливе" для підготовки контрнаступу України — Білий дім

США "зробили все можливе" для підготовки контрнаступу України — Білий дім
Джерело:  online.ua

Україна отримала 98% озброєння, яке просила для весняного контрнаступу. Серед іншого, це ППО, артилерія, боєприпаси, броня.

Джерело: Білий дім

США надали Україні озброєння для контрнаступу

Координатор із питань стратегічної комунікації Ради нацбезпеки США Джон Кірбі на брифінгу розповів, що не знає, коли саме Україна піде в контрнаступ, проте Штати "зробили все можливе" для готовності України це зробити.

Вони мають переважну більшість – і під «переважним» я маю на увазі приблизно 98 відсотків – того, що вони просили матеріального для проведення наступальних операцій навесні, вони це отримали: броню; артилерію; ППО; боєприпаси, в тому числі щойно оголошений пакет; не кажучи вже про навчання, яке ми провели для кількох бригад Збройних сил України за межами країни, - сказав він.

За його словами, США не просто передали обладнання, але й провели навчання.

Це ноу-хау та те, як — і як використовувати цей обладнання у польових умовах для того, що ми називаємо «загальнозбройним маневром», що, на їх думку, їм знадобиться, діючи на відкритій місцевості , об’єднавши механізовану піхоту, артилерію та протиповітряну оборону на місці. Тому ми зробили все, що могли. Це не означає, що ми зупинимося. Це не означає, що ми закінчили. Ви побачите подальшу підтримку з боку Сполучених Штатів.

США націлені на зміцнення ППО України

Також Кірбі сказав, що США приділяють велику увагу протиповітряній обороні.

Я не маю при собі точних цифр, але більшість крилатих ракет, які були запущені проти України лише за останні 48-72 години, українці змогли збити за допомогою протиповітряної оборони — можливостей ППО які були надані не лише Сполученими Штатами, а й союзниками та партнерами. Тому ми продовжуємо зосереджуватися на цьому.

Нагадаємо, що цього тижня США оголосили новий пакет допомоги Україні вартістю 300 млн доларів, який містить додаткові боєприпаси для HIMARS та авіаракети, системи протитанкової зброї, гаубиці 155-мм, стрілецьку зброю та боєприпаси.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?