США звинуватили РФ у новій нахабній провокації
Категорія
Політика
Дата публікації

США звинуватили РФ у новій нахабній провокації

США звинуватили РФ у новій нахабній провокації
Джерело:  online.ua

Віце-президент США Майк Пенс назвав "провокацією" прибуття минулого тижня до Венесуели двох літаків російських військово-повітряних сил із майже 100 військовослужбовцями на борту, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Як відомо, 27 березня у Білому домі прийняли дружину лідера венесуельської опозиції Хуана Гуайдо. Адміністрація американського лідера визнала Гуайдо законним лідером Венесуели і закликала президента Венесуели Ніколаса Мадуро піти у відставку, але Мадуро і Росія назвали вимоги переворотом, підтримуваним США.

"24 березня до столиці Венесуели Каракаса прибули два літаки Міністерства оборони Росії – Іл-62 і один з найбільших транспортних літаків в світі Ан-124. У МЗС Росії заявили, що підставою для перебування в Венесуелі російських військових стала угода про військово-технічну співпрацю, підписана ще 2001 року", - сказано в повідомленні.

Нещодавно очільник Держдепу Майк Помпео закликав Росію "припинити свою неконструктивну поведінку". Він сказав, що Сполучені Штати не будуть стояти осторонь у той час, як Росія загострює напруженість у Венесуелі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше офіційна представниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що США повинні виконати свої обіцянки, зокрема про виведення військ з Сирії, перш ніж звертатися до Росії з вимогами покинути Венесуелу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?