США звинуватили Росію у створенні нової загрози з космосу
Категорія
Світ
Дата публікації

США звинуватили Росію у створенні нової загрози з космосу

США звинуватили Росію у створенні нової загрози з космосу
Джерело:  online.ua

Російський уряд займається розробкою та випробуваннями нової зброї, яка спрямована проти супутників на орбіті. У Пентагоні стверджують, що випробування вже пройшли щодо протисупутникової ракети прямого перехоплення системи DA-ASAT. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американське Міноборони.

Американське відомство не уточнило, коли саме пройшли випробування.

"Ці дії суперечать дипломатичної та публічної позиції Росії проти розміщення зброї в космосі ... Постійні випробування цих систем Росією демонструють, що загрози космічним системам США і їх союзників швидко ростуть. Створення Космічного командування США в якості єдиного бойового командування країни в космосі та Космічних сил США як основного відгалуження збройних сил США, яке представляє <...> можливості бойових дій в космічному просторі, не могло бути більш своєчасним", - цитує Пентагон генерала Джеймса Дікінсона, командувача космічним командуванням.

Американська сторона стверджує, що командування РФ випробувало два типи зброї, серед яких був згаданий DA-ASAT. Ця система здатна уразити супутники на низькій колоземній орбіті.

Другий тип був орбітальної протисупутниковою системою, яка вперше продемонструвала свою кінетичну зброю 2017 року, потім її випробували ще 2020-го.

"Росія перетворила космос на сферу військових дій, випробувавши космічну й наземну зброю, призначену для націлювання і знищення супутників. Цей факт несумісний з публічними заявами Москви про те, що Росія прагне запобігти конфлікту в космосі. Космос має вирішальне значення для всіх народів. Всі ми зацікавлені в створенні умов для безпечної, стабільної та стійкої космічного середовища", - наголосив Дікінсон.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда очільника Кремля Володимира Путіна розмістила ракети протиповітряної оборони на спірних з Японією Курильських островах. Згідно з останніми даними, російські військові розмістили зенітні ракетні комплекси С-300В4 додатково до розміщених там раніше ракетних комплексів малої дальності "Тор М2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?