Стала відома дата та місце зустрічі «нормандської четвірки»
Категорія
Політика
Дата публікації

Стала відома дата та місце зустрічі «нормандської четвірки»

Стала відома дата та місце зустрічі «нормандської четвірки»

Голови МЗС та зовнішньополітичні радники лідерів країн «нормандської четвірки» – України, Німеччини, Франції та Росії – узгодили дату та місце проведення переговорів. Вони пройдуть 2 вересня в Берліні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Метою зустрічі в німецькій столиці стане організація саміту глав держав в нормандському форматі.

Українську сторону на берлінських переговорах представлятиме новопризначений міністр закордонних справ Вадим Пристайко та помічник президента України Андрій Єрмак.

Як відомо, після завершення останнього саміту G7 у Біарріці президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель домовились, що чотиристороння зустріч у нормандському форматі (Україна, Росія, Німеччина, Франція) має пройти найближчими тижнями.

Пізніше Ангела Меркель уточнила, що Німеччина і Франція планують провести саміт на найвищому рівні у Парижі. 29 серпня Меркель у телефонній розмові з президентом Росії Володимир Путін домовилася продовжити підготовку до саміту за участю лідерів України і РФ.

Нагадаємо, що незважаючи на готовність Володимира Зеленського взяти участь у чотиристоронній зустрічі, проти цього до останнього часу активно виступав Путін. На думку господаря Кремля, сенс проводити зустріч на найвищому рівні буде тільки тоді, коли вже узгодять ключові домовленості між Україною та Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?