Стала відома кількість жертв авіаудару РФ по Новій Каховці
Категорія
Україна
Дата публікації

Стала відома кількість жертв авіаудару РФ по Новій Каховці

Стала відома кількість жертв авіаудару РФ по Новій Каховці
Джерело:  online.ua

Кількість жертв авіаудару РФ по Новій Каховці, який стався вранці 15 вересня, становить 13 осіб.

Джерело: Херсонська обласна прокуратура

Відома кількість жертв авіаудару РФ по Новій Каховці 

Російська армія 15 вересня завдали авіаудару по окупованій Новій Каховці на Херсонщині. Унаслідок ворожої атаки загинула 1 людина, ще 12 дістали поранення.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Правоохоронці почали розслідування за наслідками моніторингу та вивчення інформації в засобах масової інформації. Досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, що поєднано з умисним вбивством.

Близько 09:20 російські військові завдали удару, ймовірно керованими авіабомбами по тимчасово окупованому місту Нова Каховка Херсонської області.

Попередньо, одна цивільна особа загинула, щонайменше 12 людей травмовано.

Авіаудар по Новій Каховці: що відомо

Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк раніше повідомляла, що росіяни атакували Нову Каховку.

За її словами, окупанти хотіли скинути керовані авіабомби на Берислав на правому березі Дніпра на Херсонщині, Але з якихось причин бомба впала на Нову Каховку.

Намагаючись нанести керованими авіабомбами черговий авіаційний удар по Бериславському району, російські окупанти впустили один з КАБів на Нову Каховку у житловому районі, пошкодили декілька багатоквартирних будинків. Є жертви серед місцевого населення, за попередньою інформацією, – сказала вона.

Очевидці терористичного акту від армії РФ стверджують, що перед вибухом близько 9:21 з південно-східного напрямку було чутно характерний свист. Також повідомляють мешканці окупованої Хрестівки, що чули літак та звук пуску близько 9:17.

Про цей факт також свідчить характер пошкоджень житлових будинків і дистанції між населеними пунктами – літак окупантів застосував по мирних жителів авіабомбу (КАБ), що коригується.

Як завжди, російські пропагандисти переклали відповідальність за свій злочин на ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?