Стала відома важлива деталь щодо газової угоди між Україною та РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Стала відома важлива деталь щодо газової угоди між Україною та РФ

Стала відома важлива деталь щодо газової угоди між Україною та РФ
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва погодилася на нову угоду з українською стороною щодо транзиту газу, адже саме це дозволить "Газпрому" розморозити свої активи у Європі. За словами міністра енергетики Росії Олександра Новака, до 29 грудня Україна та РФ підпишуть мирову угоду. І завдяки їй буде відкликано всі позови та знято всі арешти з майна "Газпрому" в Європі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК".

"Таким чином, ми обнулимо всі взаємні судові претензії, як й планували", - ЗАЯВИВ він.

Щоправда, за словами Новака, Росія все ж наполягатиме на виплаті боргу України за євробондами на 3 мільярди доларів. Російський чиновник зазначив, що це питання на переговорах з Києвом не порушували.

Варто звернути увагу на те, що 26 грудня має відбутися зустріч щодо нового газового контракту
між українським "Нафтогазом" і російським "Газпромом". На ній сторони мають остаточно узгодити договір щодо транзиту через українську газотранспортну систему.

Нагадаємо, нещодавно міністр енергетики Росії Олександр Новак зізнався, що офіційна Москва вирішила, що укладати довгостроковий контракт з Україною на поставку газу потреби немає. Крім того, окрім "Нафтогазу" купувати російський газ можуть і інші українські компанії.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Володимир Путін стверджує, що у Росії "є трубоукладач", який дозволить завершити будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?