У Росії це є: ЗМІ дізналися про резонансну заяву Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії це є: ЗМІ дізналися про резонансну заяву Путіна

У Росії це є: ЗМІ дізналися про резонансну заяву Путіна
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін стверджує, що у Росії "є трубоукладач", який дозволить завершити будівництво газопроводу "Північний потік-2". Про це із посиланням на власні анонімні джерела написало російське видання "Коммерсант", передає ONLINE.UA.

Виданню вдалося дізнатися, що російський президент в ході зустрічі із російськими бізнесменами цього тижня наголосив, що у запровадженні американських санкцій проти "Північного потоку-2" немає нічого критичного - це лише затримає завершення проекту на "кілька місяців".

Варто звернути увагу на те, що у інтерв'ю російській газеті РБК очільник міністерства енергетики РФ Олександр Новак заявив, що газопровід буде добудовано попри санкції США.

"Залишилось укласти трохи менше 160 кілометрів труби", - сказав російський чиновник.

Новак підкреслив, що поки рано говорити про те, що швейцарська компанія Allseas не повернеться до роботи після того, як вона припинила укладати труби для "Північного потоку-2" внаслідок ухвалення американських обмежувальних заходів. Новак зазначив, що у Allseas поки що чекають на роз'яснення щодо санкцій від міністерства фінансів США.

Варто нагадати, що ще 3 роки тому "Газпром" придбав спеціальний трубоукладач "Академік Черський", щоби перестрахуватися на випадок санкцій. За попередніми даними, він зараз базується у порту Находки.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр енергетики Росії Олександр Новак зізнався, що офіційна Москва вирішила, що укладати довгостроковий контракт з Україною на поставку газу потреби немає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?