Стали відомі подробиці про далекобійні БпЛА для України від Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Стали відомі подробиці про далекобійні БпЛА для України від Британії

Стали відомі подробиці про далекобійні БпЛА для України від Британії
Джерело:  online.ua

Україна отримає від Великої Британії сотні ударних дронів, вироблених на замовлення із дальністю польоту понад 200 км.

Джерело:   The Telegraph

Що відомо про далекобійні дрони Україні від Британії

В Міноборони Великої Британії визнають, що основним завданням дронів, які будуть передані Україні, буде транспортування боєприпасів.

Вони були швидко розроблені й адаптовані за значно менші кошти, ніж інші. Дрони мають ефект, який можна порівняти з артилерійським снарядом, - зазначають співрозмовники видання.

Джерело повідомило, що секретність постачання пояснюють комерційною таємницею, оскільки безпілотники все ще перебувають на пізніх стадіях закупівель.

Вони будуть доставлені в найближчі місяці, - додав співрозмовник видання.

Раніше цього року компанія QinetiQ з Гемпшира працювала спільно з Міноборони Британії над програмою безпілотників, щоб "надати рекомендації щодо безпілотних авіаційних систем, які можуть бути швидко розгорнуті українськими військовими", пише видання.

За даними QinetiQ, один з тестових проєктів включав 3D-друк дельтаподібного крила "камікадзе". Не було жодних ознак того, що йшлося про зброю для України.

Що відомо про подальші поставки озброєння Україні від західних партнерів 

Президент Володимир Зеленський здійснив низку успішних візитів до країн ЄС.

 Поїздка в Берлін призвела до зобов'язання поставити на 2,7 мільярда євро більше зброї, Париж запропонував навчання військ і постачання легких танків, а Лондон пообіцяв безпілотники дальнього радіусу дії.

За інформацією журналістів видання The Guardian, потужна військова допомога західних партнерів дає Україні надію на звільнення всіх окупованих Росією територій.

Але залишається питання: чи достатньо озброєнь отримує Україна, щоб мати шанс рішуче виграти війну? Часткова відповідь прийде, коли Україна почне свою вже очікувану контратаку, хоча Зеленський мудро сказав, що "нам дійсно потрібно ще трохи часу", коли він зустрічався з прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком в Чекерсі в понеділок, 15 травня.

Найбільш примітним є тайник з британськими ракетами Storm Shadow, про який було оголошено минулого тижня, якраз перед поїздкою Зеленського.

Їх, швидше за все, кілька десятків, а дальність дії (ймовірно, більше 300 км) робить ціллю будь-яку точку окупованої Росією України. Але більшість останніх обіцянок відносяться до кінця цього року.

Це означає, що з військової точки зору глибший сенс візиту Зеленського полягав у тому, що всього, що було обіцяно Заходом, може бути недостатньо — і що необхідно забезпечити трубопровід майбутніх поставок з Європи протягом 2023 року, на випадок, якщо початковий етап контрудару не вразить.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?