Стали відомі зарплати бойовиків на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Стали відомі зарплати бойовиків на Донбасі

Стали відомі зарплати бойовиків на Донбасі
Джерело:  online.ua

Жителі Донбасу, які залишилися без роботи і вирішили вступити до лав бойовиків, заробляють близько 15 тисяч гривень - заробити такі гроші мирною працею на окупованих територіях майже неможливо.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів ветеран АТО і волонтер Мирослав Гай.
"Звичайно, їм платять великі гроші... Багато шахтарів з різних причин пішли в це так зване "ополчення", їх там вчили рік, і він мені озвучив цифри, що близько 15 тисяч гривень, умовно кажучи, російськими рублями вони отримують", - розповів він.
Також Гай додав, що про це йому розповів переселенець, у якого вся родина залишилася на окупованій території.

Читайте також: У бойовиків ДНР не вистачає місць у лікарнях: з'явилися подробиці
"Кілька днів тому їхав я в поїзді, і зі мною в купе виявився хлопець з окупованої території. Він переселенець, приїхав до нас з Луганської області. У нього мама, тато, дружина, дитина - всі залишилися там. А він - тут", - повідомив волонтер.
За його словами, під час розмови з чоловіком стало зрозуміло, "що він не дуже, скажімо, хоче воювати, це не його мета".
"Він розповів мені про своїх товаришів, про друзів. Каже, що дуже багато шахтарів зараз там залишилися без роботи, тому що шахти позакривали. Зараз більшість шахт, які були державними - вони абсолютно нерентабельні. Там постійно потрібно відкачувати воду, постійно потрібно вкладати гроші в цю роботу", - зазначив Гай.



При цьому чоловік додав, що "набагато легше робити нелегальні копанки, де відкритим способом просто знімається два метри шару землі, і звідти копають вугілля".
"Він так і розповідає мені. Що його друзі - він їх називає друзями - з якими він ще з дитинства какашками кидався, беруть той "Град", одну направляючу, або беруть беху (БМП), мінометик, виїжджають, відстрілюють енну кількість, скільки їм куратори говорять, пострілів в нашу сторону - і їдуть. Це - їхня робота. За це вони отримують гроші. Це навіть не війна. Їх завдання - постійно тримати нас в напрузі", - зізнався волонтер.
Читайте також: Порошенко нагородив героїв АТО і розповів історії мужності
Також він повідомив, що "коли вже російські війська реально починають працювати, - таке теж буває, там, курсанти якісь поприїжджають - ці реально небезпечні, ці потрапляють".
У той же час бойовики не побороли таке явище, як дезертирство.
"Дезертири завжди є, з усіх боків. Особливо, там, де всі думали, що зароблять легко гроші і з підтримкою російської армії аж до Києва дійдуть - а не вийшло. Не так сталося, як гадалося", - резюмував він.
Більше читайте на ONLINE.UА: На Донбасі є приватні армії Путіна, але і до нас не просто так їдуть військові НАТО - Мирослав Гай.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?