Стало остаточно відомо, хто переміг на виборах у Києві
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало остаточно відомо, хто переміг на виборах у Києві

Стало остаточно відомо, хто переміг на виборах у Києві
Джерело:  online.ua

Київська територіальна виборча комісія оголосила остаточні результати голосування на виборах мера Києва за обробкою 100% бюлетенів. Переможцем став чинний очільник української столиці Віталій Кличко. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг комісії та виступ політика.

За оприлюдненими даними, другого туру виборів не буде, оскільки Кличко отримав 50,52% голосів, його підтримали 365 161 киянин.

На другому місті голосування знаходиться Олександр Попов від "ОПЗЖ" (68 757 голосів). Наступними у списку стали Олексій Кучеренко від ВО "Батьківщина" (45 823 голоси), представниця партії "Слуга народу" Ірина Верещук (39 321 голос).

Також виборча комісія оголосила результати голосування на виборах у Київську міську раду. Туди пройшли:

  • "Євросолідарність" (20,52%);

  • "УДАР" (19,98%);

  • "Єдність" (8,74%);

  • "ОПЗЖ" (7,81);

  • "Слуга народу" (7,53%);

  • "Батьківщина" (7,49%);

  • "Голос" (5,97%).

Після оголошення результатів Віталій Кличко звернувся зі спеціальною заявою до киян. Він подякував людям за підтримку та наголосив, що посада — то велика відповідальність за розвиток багатомільйонного міста.

Нагадаємо, голосування на місцевих виборах відбулося 25 жовтня. Громадяни України обирали депутатів місцевих рад та їх голів на території 1 439 громад.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні 25 жовтня 2020 року відбулися місцеві вибори. На них українці віддали свій голос за мерів і депутатів до місцевих рад в усіх областях України, за винятком прифронтових і тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Остаточні результати виборів ЦВК оголосить до 6 листопада, але вже сьогодні стало відомо, в яких містах відбудеться другий тур.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?