ЦВК призначила другий тур виборів в Україні — коли і в яких містах пройде повторне голосування
Категорія
Україна
Дата публікації

ЦВК призначила другий тур виборів в Україні — коли і в яких містах пройде повторне голосування

ЦВК призначила другий тур виборів в Україні — коли і в яких містах пройде повторне голосування
Джерело:  online.ua

В Україні 25 жовтня 2020 року відбулися місцеві вибори. На них українці віддали свій голос за мерів і депутатів до місцевих рад в усіх областях України, за винятком прифронтових і тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Остаточні результати виборів ЦВК оголосить до 6 листопада, але вже сьогодні стало відомо, в яких містах відбудеться другий тур, на якому місцеві жителі голосуватимуть за кандидата на пост мера. Центральна виборча комісія призначила повторне голосування в 11 містах. Де і коли відбудеться другий тур виборів в Україні, повідомляє ONLINE.UA.

"За інформацією, що надійшла до Секретаріату Центральної виборчої комісії від територіальних виборчих комісій і розміщена на офіційному веб-сайті ЦВК станом на 12:00 4 листопада 2020 встановлені результати місцевих виборів з виборів депутатів 406 місцевих рад в 24 регіонах. Зокрема, до 8 районних рад обрано 234 депутатів, в 77 міських - 1953 депутатів, в одній районній в місті - 38 депутатів, в 104 селищних - 2281 депутата, до 216 сільських - 4731 депутата. Крім того, визнані обраними 492 голів (109 - міських, 130 - селищних , 253 - сільських) також в 24 регіонах. Разом з тим вже призначено повторне голосування з виборів міського голови в 11 територіальних громадах в 9 регіонах України ", - йдеться в повідомленні ЦВК.

Другий тур виборів в Україні призначено на 15 і 22 листопада.

15 листопада повторні місцеві вибори пройдуть в містах:

  • Суми,

  • Луцьк,

  • Краматорськ,

  • Кам'янець-Подільський.

22 листопада другий тур місцевих виборів відбудеться в містах:

  • Слов'янськ,

  • Дрогобич,

  • Ужгород,

  • Бровари,

  • Полтава,

  • Львів,

  • Рівне.

Нагадаємо, за законодавством підрахунок голосів і оголошення результатів виборів в Україні має відбутися до 6 листопада. Якщо жоден кандидат на посаду мера великого міста не набирає 50% виборчих голосів, то призначається другий тур голосування. В даний час відомо, що тільки в деяких великих містах, за попередніми даними екзитполів, діючі мери зберегли свої посади. Це мер Вінниці Сергій Моргунов, мер Запоріжжя Володимир Буряк, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, мер Харкова Геннадій Кернес, мер Дніпра Борис Філатов, мер Чернігова Владислав Атрошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як відповіли українці на питання президента Зеленського під час опитування, проведеного в день виборів - 25 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?