Стало відоме ім'я найкращого футболіста УПЛ за підсумками сезону-2022/23
Категорія
Спорт
Дата публікації

Стало відоме ім'я найкращого футболіста УПЛ за підсумками сезону-2022/23

Стало відоме ім'я найкращого футболіста УПЛ за підсумками сезону-2022/23
Джерело:  online.ua

Найкращим гравцем Української Прем'єр-ліги сезону-2022/2023 визнали нападника "Дніпра-1" і національної збірної України Артема Довбика.

Джерело: УПЛ

Довбик став найкращим футболістом УПЛ

Українська Прем’єр-ліга традиційно провела анкетування клубів, які по завершенні сезону називають його героїв — найкращого тренера, найкращого арбітра, найкращого футболіста, найкращого воротаря та найкращого молодого футболіста.

Умова — не можна називати представників свого клубу.

За результатами цього сезону клуби визнали найкращим футболістом Чемпіонату України його ж найкращого бомбардира Артема Довбика.

Форвард «Дніпра-1» потрапив до 12 анкет з 15-ти можливих (самі дніпряни за нього голосувати не могли), у 6 з них — під №1, - повідомили в УПЛ.

Фото - upl.ua

Найкращі гравці УПЛ сезону-2022/23

  • Артем Довбик ("Дніпро-1") - 28 очок

  • Олександр Піхальонок ("Дніпро-1") - 16

  • Георгій Судаков ("Шахтар") - 12

  • Михайло Мудрик ("Шахтар") - 8

  • Віталій Буяльський ("Динамо") - 7

  • Назарій Русин ("Зоря") - 7

Як відомо, Довбик в сезоні-2022/2023 в 30-ти матчах УПЛ забив 24 голи і зробив 6 результативних передач.

"Дніпро-1" за підсумками сезону-2022/23 вперше у своїй історії виграв срібло. Нагадаємо, що чемпіоном України став "Шахтар", а бронза у "Зорі".

Нагадаємо, що найкращим молодим футболістом сезону-2022/23 було обрано півзахисника «Шахтаря» Георгія Судакова. Найкращий воротар - голкіпера «Шахтаря» Анатолій Трубін, тренер - Патрік ван Леувен з «Зорі».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?