Відомий європейський клуб планує придбати гравця збірної України
Категорія
Спорт
Дата публікації

Відомий європейський клуб планує придбати гравця збірної України

Відомий європейський клуб планує придбати гравця збірної України
Джерело:  online.ua

Турецький футбольний клуб «Трабзонспор» хоче викупити гравця української збірної та «Дніпра-1» Артема Довбика.

Джерело: Gunebakis

Турецький клуб хоче викупити українського футболіста

Турецький футбольний клуб «Трабзонспор» зацікавлений у 24-річному форварді «Дніпра-1» та збірної України Артемі Довбику.

За даними ЗМІ, «Трабзонспор» вже надіслав «Дніпру-1» пропозицію про оренду футболіста з правом викупу.

Довбик грає за «Дніпро-1» з літа 2020 року. Він перейшов до українського клубу з датського «Мідтьюлланда» за €450 тис. При цьому «Мідтьюлланд» досі має 50% прав на гравця української збірної.

У поточному сезоні Артем Довбик зіграв за «Дніпро-1» 18 матчів у всіх турнірах, де забив 14 голів та зробив 5 результативних передач.

Орієнтовна вартість футболіста становить 5 млн євро. Свого ключового гравця керівництво Дніпра-1 оцінює щонайменше у 10 млн євро. При цьому клуб не продаватиме Довбика до «Динамо» чи «Шахтаря».

Довбик цього сезону з 14 голами в 17 матчах очолює рейтинг бомбардирів української Прем'єр-ліги.

Артем Довбик став найкращим гравцем Прем’єр-ліги України

Раніше Артема Довбика визнали найкращим футболістом чемпіонату України у 2021 році – нападник Дніпра-1 у голосуванні обійшов футболістів київського Динамо Віктора Циганкова та Миколу Шапаренка.

Його обрали за результатами опитування 240 футболістів і 16 головних тренерів вітчизняного елітного дивізіону.

Опитуємо ми по 16 представників від усіх клубів вітчизняного елітного дивізіону (15 гравців плюс головний тренер), кожен з яких називає свою трійку лауреатів. За перше місце нараховується три очки, за друге — два, за третє — одне.

Хто такий Артем Довбик

Довбик почав кар’ру у Черкасах, де виступав за шкільну команду, брав участь в іграх турніру «Шкіряний м’яч».

24-річний бомбардир є автором найпізнішого переможного голу в історії збірної України. В матчі зі Швецією він побив рекорди Андрія Шевченка і Андрія Ярмоленка.

31 січня 2018 року підписав угоду з данським «Мідтьюлланном». За пів сезону встиг зіграти 10 матчів і забити 1 гол, ставши чемпіоном Данії.

Влітку 2020 року Артем повернувся до України, підписавши контракт з «Дніпром-1».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?