Стало відомо, чому ДБР почало розслідування проти Порошенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, чому ДБР почало розслідування проти Порошенка

Стало відомо, чому ДБР почало розслідування проти Порошенка
Джерело:  online.ua

Державне бюро розслідувань почало розслідування проти експрезидента Петра Порошенка через можливо безпідставну виплату зарплати суддям, не призначеним офіційно на посади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

За офіційними відомостями, провадження було відкрито 3 липня. Загалом воно стосується втручання Порошенка та інших посадовців у роботу судів та потенційного зловживання владою.

Результатами цих втручань нібито стала безпідставна виплата державних коштів на користь суддів, що спричинило тяжкі наслідки.

Закон передбачає, що президент повинен указом призначати суддів не пізніше 30 днів з моменту відповідного рішення Вищої ради правосуддя. Аналогічна процедура виконується для безстрокового призначення суддів після того, як завершується їхня 5-річна служба.

Тож ДБР вважає, що Порошенко не вносив укази щодо відповідних призначень. Судді отримали після закінчення своїх повноважень 387 957 445 гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, п'ятий президент України неодноразово ігнорував допити, на які його викликали детективи ДБР. Останній з них був запланований на 6 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?