Стало відомо, чому дорожчає електроенергія для промисловості
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо, чому дорожчає електроенергія для промисловості

Стало відомо, чому дорожчає електроенергія для промисловості
Джерело:  online.ua

Очільник НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук заявив, що після запуску нового ринку електроенергії 1 липня тарифи для української промисловості стали на 20% вище, ніж у Європі. Про це він повідомив в ході прес-конференції, передає ONLINE.UA.

Ковальчук зазначив, що після запуску нової моделі енергоринку тарифи для промисловості в Україні зросли на 20-25% в залежності від споживача. Нащастя, для населення тариф на електрику не змінився.

"Зростання цін на електроенергію викликане трьома складовими: збільшенням ціни на електрику як продукту, зростанням "зеленої енергетики" і компенсацією "зеленого тарифу", - пояснив керівник "Укренерго".

За його словами, тариф можна тимчасово стримувати, обмеживши на три місяці ціни, за якими продають енергію теплові електростанції та інші учасники ринку, як пропонує Нацкомісія з тарифів. Однак даний варіант для короткострокового вирішення проблеми.

На думку Ковальчука, у якості постійного рішення необхідно змінити діючу систему ПСО (спеціальних зобов'язань на ринку), повернувши на ринок НАЕК "Енергоатом".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що Росія налаштована на затягування переговорів щодо транзиту газу по території України, аби отримати ще більше важелів впливу на Україну взимку та шантажувати Європу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?