Стало відомо, хто основний претендент на пост глави МЗС
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, хто основний претендент на пост глави МЗС

Стало відомо, хто основний претендент на пост глави МЗС
Джерело:  online.ua

За даними поінформованих джерел, головним претендентом на пост глави зовнішньополітичного відомства України є колишній заступник Павла Клімкіна Вадим Пристайко. Як повідомляє ONLINE.UA, про це у своєму Телеграм-каналі заявив Сергій Лещенко – народний депутат, відомий активною підтримкою кандидатури Володимира Зеленського на останніх виборах.

Вадим Пристайко народився в Одеській області 20 лютого 1970 року. Вищу освіту здобув у Київському політехнічному інституті та Українській академії зовнішньої торгівлі.

У 2012-2014 роках Пристайко обіймав посаду посла України в Канаді.

З 2014 по 2017 рік був заступником міністра закордонних справ.

У 2017 році призначений главою місії України при НАТО.

Також з’явилась інформація про те, що радницею президента з зовнішньополітичних питань стане заступниця глави МЗС Олена Зеркаль.

Із офіційних повідомлень адміністрації нового президента відомо, що Вадим Пристайко та Олена Зеркаль брали участь у перших міжнародних зустрічах нового президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, що очільник Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін подав заяву про відставку, оскільки збирається балотуватися до парламенту по мажоритарному округу у Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?